Ontdek de kilometers aan natuur!

Wandelen & fietsen

De Puntwandelroute

De Puntwandelroute

Strand rondtocht vanuit Ouddorp.

Verken het schilderachtige wandelpad dat zich uitstrekt over bijna 4 kilometer, langs het tram museum en door diverse natuurlijke hoogtepunten, en laat je betoveren door het prachtige uitzicht dat je onderweg tegenkomt!

Stadswandeling Goedereede

Stadswandeling Goedereede

Een stadje met een rijke historie.

Verken de stad tijdens een boeiende wandeling van 1,2 kilometer, waarbij je niet alleen langs diverse bezienswaardigheden komt, maar ook meer te weten komt over de rijke geschiedenis van de omgeving. Kies ervoor om de stadswandeling zelfstandig te volgen of laat je begeleiden door een ervaren gids!

Wandelroute Bunkercomplex de Punt

Wandelroute Bunkercomplex de Punt

Een wandeling langs 15 bunkers.

Volg de route langs de 15 bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, die je leidt over schilderachtige zandpaden. Bij elke bunker vind je een informatief paneel met uitgebreide uitleg. Sommige bunkers zijn toegankelijk, waardoor je een kijkje kunt nemen van binnen. Volg simpelweg het zandpad bij de ingang en je bereikt vanzelf het startpunt van de route!

Natuurgebied Volgerland

Natuurgebied Volgerland

Laat je meevoeren door de duinen!

Stap in een wereld van ongerepte schoonheid en ontdek Natuurgebied Volgerland, een parel van rust en natuurpracht beheerd door Natuurmonumenten. Gelegen te midden van het betoverende landschap van de Hoeksche Waard, biedt Volgerland een unieke ervaring voor natuurliefhebbers van alle leeftijden!

Fietsroute Ooltgensplaat

Fietsroute Ooltgensplaat

Fiets de Fiets Actief route Ooltgensplaat.

Ontdek al fietsend het verhaal van de strijd van Goeree-Overflakkee tegen het water! Hoewel het eiland in 1953 zwaar werd getroffen, heeft het ook tijdens de Duitse bezetting in 1944 grotendeels onder water gestaan. Tijdens deze tocht leer je meer over het "Verdrinkend Land" van 1944 en kom je meer te weten over deze ingrijpende periode in de geschiedenis van het eiland.

Best of Nature Fietsroute

Best of Nature Fietsroute

Fiets langs de hoogtepunten van de streek.

Verken de prachtige omgeving op de fiets en laat je betoveren door de uitgestrekte natuur, de unieke stopplaatsen en de grenzeloze weidsheid van het gebied! Peddel langs kronkelende paden en adembenemende landschappen terwijl je de frisse lucht inademt en geniet van de rust en sereniteit om je heen. Laat je verrassen door de diversiteit aan flora en fauna die je onderweg tegenkomt en ervaar de ultieme vrijheid van het fietsen door dit betoverende landschap.

Nog meer fietsroutes

Nog meer fietsroutes

Ontdek nóg meer van de streek!

Van uitgestrekte duinlandschappen tot schilderachtige dorpjes en idyllische polderwegen, er is voor elk wat wils. Verlies jezelf in de serene rust van de natuur terwijl je langs kronkelende kreken en weelderige bossen peddelt. Of je nu een ervaren fietser bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen rit, onze diverse routes bieden een onvergetelijke ervaring voor alle fietsliefhebbers!